Köp träningsredskap online!

Crosstrainer

Om du är inställd på att komma i form, men är orolig för att skada dina knän eller andra leder, kan en elliptisk crosstrainer vara något att tänka på för din träning. Denna elliptiska träningsmaskin är tänkt att simulera rörelser från både promenader och cykling. Med detta träningsredskap bygger du muskler i både över- och underkropp, samtidigt som du förbättrar din kondition, vilket ger en väldigt effektiv träning. Eftersom rörelserna är så jämna och utan stötar, är skaderisken när det gäller exempelvis knäskador låg.

Att träna med en elliptisk träningsmaskin såsom en crosstrainer kan vara mer användbar för vissa människor än andra. För exempevis de som har problem med sina knän eller andra leder på grund av tidigare skador eller övervikt är träning med en crosstrainer att föredra framför vanlig löpträning eller träning med löpband. Detta just eftersom träningen med detta träningsredskap är så smidig och stötfri.


Det faktum att du kan få en crosstrainer till ett överkomligt pris på nätet, gör att du kan köpa dig en egen att träna hemma med. Detta är idealiskt för dagar som du ej har möjlighet att träna på gymmet eller ta en löprunda på grund av dåligt väder.

Om du har bestämt dig för att köpa en crosstrainer, är det första steget att bestämma din budget. I likhet med löpband,har de dyrare modellerna oftast stora LCD-skärmar, mängder av olika träningsprogram, och möjlighet att koppla in din MP3-spelare. Men du kan också få en enklare modell med en liten LCD-skärm och bara en handfull program, om du är ute efter en något billigare modell där fokus ligger på träningen (och inte extrafunktionerna).

Oavsett om man är ute efter en dyrare modell med mängder av program och extra funktioner eller en billigare modell i standardutförande, kan man hitta prisvärda crosstrainers online.