Köp träningsredskap online!

Löpband

Löpband är ett mycket populärt träningsredskap som numera inte bara används på gymmet i stor utsträckning, utan även i många hem runt om i Sverige. De allra vanligaste övningarna är gång, jogging och sprintlöpning och de kan tillämpas i flera olika slags förhållanden som till exempel i intervallträning.

Fettförbränningen är framför allt en av de största anledningarna till varför löpband blivit så efterfrågat. Andra fördelar med träning på löpband är att det är en skonsam och säker träningsmetod. Vid ett köp av detta träningsredskap får man räkna med att lägga ut en summa på åtminstone cirka 5- 10 000 kronor för en produkt av riktigt hög klalitet, även om det existerar billigare maskiner.

De finns som eldrivna modeller eller de liter billigare manuella löpbanden, som drivs genom påverkan av användarens fötter på gångytan. Det är användarens egna benmuskler som håller bandet rullande. Har man råd rekommenderar vi att man använder sig av ett eldrivet motionsband för sin träning, då denna både blir mer angenäm samtidigt som man minimerar risken för skador.

När man försöker att besluta om en lämplig löpband det är värt att studera specifikationer och funktioner för ett par maskiner och försöka bestämma vilka av dessa som är viktiga faktorer för dit val av band.


Här är några saker att tänka på:

När det gäller motorn är tumregeln, ju starkare motor desto bättre. En kraftfull motor kommer inte bara att kunna köra bandet i högre hastigheter, det kommer också göra att tyngre användare kommer att kunna använda bandet. En mer kraftfull motor är också till nytta när det gäller den totala livslängden för träningsmaskinen, eftersom motorn kommer att kunna klara av belastningen lättare och dessutom vara mindre benägen att överhettas. En kraftfull motor tenderar också att dra mindre ström än en mindre kraftfull motor.

Kraften på en motor kan uttryckas i HP (hästkrafter) eller CHP (kontinuerliga hästkrafter/nominella hästkrafter). En mätning som uttrycks i termer av HP kan vara missvisande eftersom detta antingen kan innebära att den genomsnittliga HP som motorn generar avser en toppeffekt eller att motorn enbart klarar denna hastighet under en kortare tidsperid. En motor vars effekt mäts i kontinuerliga/nominella hästkrafter (CHP) visar på att motorn klarar att köras i denna hastighet under lång tid utan att överhettas eller gå sönder. Nominella hästkrafter är därför ett mycket mer tillförlitligt sätta att utrycka vad ett löpbands motor klarar av att leverera.

Det finns även ihopfällbara löpband och då vanligen i de lägre och medelhöga prisklasserna och inriktar sig till hemmaanvändaren där utrymmessnål drag kan vara en viktig faktor. En vanlig missuppfattning är att ihopfällbara modeller inte är lika starka eller stabila som icke-fällbara löpband. I själva verket är ett ihopfällbart löpband av jämförbart pris och kvalitet oftast minst lika starka och stabila som vad en icke-fällbar modell är. Ihopfällbara band kan oftast fällas ihop manuellt, men många har en mekanism med stötdämpare för att underlätta hanterandet.

När du väljer ett löpband är en viktig faktor att se till att vikten på den avsedda användaren inte överskrider den högsta gränsen för användarvikt som satts av tillverkaren.

Det är även viktigt att se till att storleken på bandet är tillräckligt stor så att användaren kan springa med ett naturligt löpsteg.


De flesta löpband har en mängd elektroniska funktioner och övningar inbyggda i dem, och många även har en dator i konsolen för att styra dessa funktioner. Dessa elektroniska funktioner inkluderar ett hastighetsmätare, pulsmätning, pulsstyrning, kaloriräknare. Man kan även justera lutningen på bandet och många löpband har möjlighet till användarprofiler. Den viktigaste elektroniska funktionen som de flesta moderna löpband har är en samling av inbyggda träningsprogram. Dessa är små datorprogram som när de aktiveras av användaren automatiskt justerar hastighet och lutning på löpband över programtiden.

Många löpband har nu någon form av underhållning har inbyggda i. Detta kan ske i form av musiksystem som kan anslutas till en MP3-spelare som t.ex. en iPod eller en inbyggd platt-TV.

För de flesta människor är ett köp av ett löpband ett relativt dyrt inköp, vilket gör det mödan värt att samla så mycket information om de olika modeller av löpband som man kan och ta reda på vad de olika specifikationerna och funktionerna betyder. Ta reda på vad du behöver och vad du får för respektive modell. Försök att anpassa dina krav med din budget.

Vi är övertygade om att du kommer kunna hitta prisvärda löpband på nätet, där du verkligen kommer kunna känna att du får valuta för pengarna.