Köp träningsredskap online!

Spinningcykel

Tar du fram din cykel varje år och cyklar så mycket som du kan eftersom du vill träna och kan göra det när du skall åka till och från jobbet? Sommartid så kommer många av oss svenskar i form för att vi kan utnyttja vädret till att jogga, spring, cykla med mera, men när vintern kommer så är det slut på det för att det blir för kallt och vi stannar hellre inomhus. Det många gör som vill börja träna hemma är att de skaffar sig ett träningsredskap och det är inte så tokigt men många gånger så köper man något som bara blir stående eftersom det var tråkigt och man saknar motivation.

Ett av de mest effektiva sätten att träna på idag är med en spinningcykel som påminner om en motionscykel, men är långt ifrån samma sak. En simpel beskrivning är att en spinningcykel är som en tävlingscykel och en motionscykel som en vanlig cykel utan växlar, då får du en mer klar bild över vad vi menar och älskar du att cykla så är detta alternativ ett suveränt redskap för dig även året om.

Vad som gör en spinningscykel så bra är att den kommer att hjälpa dig att förbränna fett snabbt och även ge dig kondition. Konstruktionen är betydligt mer stabilare eftersom den utsätts för ett högre tryck än tillexempel en vanlig motionscykel. Den har också skillnader som att sadeln är mindre med ett böjt styre precis som på en tävlingscykel. Det roligaste med en spinningcykel är att man kan ändra motståndet steglöst och därmed få effekter som motlut och nedförsbackar.

Innan man börjar med träningen så måste man tänka på att ställa in sin spinningcykel rätt för att få så bra träning som möjligt. Börja med sadeln och sen fortsätt med styret som skall vara i ungefär samma höjd som sadeln. En spinningcykel måste även vara stabil och när du skall köpa en modell så titta på hur den är uppbyggd och det är även bättre om den har extra fötter eller klaffar av stål som den står på eftersom belastningen är hör, tillexempel när du står och skall cykla upp på en uppförsbacke.

Andra saker att tänka på är tyngden på cykeln och ett bra riktmärke är att den skall väga runt 50 kilo. Vissa modeller har remmar och en del har kedja precis som på en riktig cykel, och det beror helt på vilken modell som du köper, och tänk även på pedalerna eftersom det beror på vilka skor som du kommer att ha under träningen så det finns olika att välja mellan. De flesta modeller har en digital display som visar all den vanliga informationen som hastigheten, tid med mera, men det kan vara bra att ha en pulsmätare allra helst om man är nybörjare. Den sätts på din arm och är ansluten till panelen vilket gör att du kan se din puls samtidigt som du tränar, och glöm inte att fyll på vatten i vattenflaskan, det kommer du att behöva och det är bra om det även finns en hållare på din spinningcykel.