Köp träningsredskap online!

Studsmatta

Att ha riktigt roligt när man tränar är väldigt viktigt eftersom det ger oss inspiration och du har säkert sett barn studsat runt på olika studsmattor och det ser verkligen roligt ut. Studsmattor används även inom träning och det är då mest för att få upp blodcirkulationen, muskler, lungorna, balansen och motoriken i kroppen med mera. Träningen kan utföras av alla eftersom den är även skonsam mot kroppens leder eftersom det är mjuka rörelser som man utför.

Studsmattor kan köpas lite här och var och det är bra så klart om du har plats för en lite större modell om du som vuxen skall använda den för träning. Eftersom det handlar mycket om balansen så är det viktigt att träna i denna först i början om du känner att det är vingligt. Den första tiden så bör du använda dig av skor så att du får in grunderna och känner dig mer säker. Skorna hjälper till mot olika saker som att om du är otränad så blir det inte så hårda belastningar på dina vader som exempel och det är bra i början när man är stel.

Börja med att träna lätt och ju mer säker som du känner dig så ökar du svårighetsgraden och tempot och tänk på att inte flacka runt utan håll dig på en och samma punkt under träningen, det är just detta som kan vara svårt i början men är viktigt också så att du inte gör illa dig och kanske även faller av och gör dig illa. Du skall alltid också tänka på att böja på dina knän lite när du landar på mattan så att du får en så mjuk studs som möjligt och det är bra även för dina knäleder. När du sen har fåt in hela tekniken så kan du börja träna utan skor om du vill men då såklart inte med strumpor, då är det barfota som gäller annars så kan du ramla och göra dig illa. När du tränar så skall ni aldrig träna tillsammans utan en studsmatta är till för endast en person åt gången.

Studsmattan är ett roligt sätt att träna på och nästan lite barnslig på ett positivt sätt, och träningen kommer att göra att du går ner i vikt snabbt och konditionen kommer även att bli bättre. Eftersom du använder många muskler i din kropp så kommer låren, magen och baken att bli fastare och det bästa är att du kommer att träna på ett helt nytt sätt som är helt fri från stress och du kommer att känna dig fri. Fördelar som efter träning så kommer du att bli piggare och mer alert samt att du kommer att sova väldigt bra på natten. Studsmattan är ett roligare sätt att träna på men tänk på placeringen som kan vara problematisk inomhus på grund av takhöjd och därför så kan du endast kanske träna utomhus på sommaren eller besök ett gym där finns det också studsmattor även på vintern om du saknar den så mycket.