Köp träningsredskap online!

Träningscykel

Brukar du som många andra svenskar cykla på sommaren med en vanlig stadscykel eller så har du en sportcykel som du använder tillexempel när det är dags att ta sig till och från ditt arbete. Som du vet så ger det en väldigt bra motion och det är så klart bara synd att du inte kan göra det på vinterhalvåret eftersom det blir kallt och vi tar istället bilen eller åker kommunalt. Men med en träningscykel så kan du även träna fast det är vinter och hemma vilket är bra och lättillgängligt och det finns idag två olika typer av träningscyklar och det är svenska klassikern motionscykel och den mer populära spinningcykel. Men vad skiljer dem åt egentligen, och hur fungerar de olika träningscyklarna?

En vanlig motionscykel har funnits i de svenska hemmen i årtionden, och det skulle inte förvåna mig om kanske dina föräldrar eller några vänner har redan en i sitt hem. Denna träningscykel passar alla typer av människor ung som gammal som vill träna på ett bra sätt och öka sin kondition och den kräver ingen erfarenhet eftersom du kan bara cykla på ett sätt. Den kan också användas för att värma upp dig själv innan du börjar med ett annat träningspass. För att inte träningen skall bli tråkig så rekommenderas du att spela din favoritmusik eller så kan du träna samtidigt som du tittar på tv.

En spinningcykel som är en annan typ av träningscykel är det mest populära sättet att träna på idag och det är på grund av träningen blir extra effektiv, vilket gör att även proffs använder denna typ av cykel. Man kan säga kort att en motionscykel är en stadscykel och en spinningcykel är en sportcykel, och det ser du även på utseendet eftersom en spinningcykel har en mindre sadel och även en böjt styre precis som på riktigt. Träningen är betydligt hårdare eftersom du kommer att behöva stå upp när den tillexempel simulerar uppförsbackar med mera, och det kräver så klart också att man måste kontrollera att den är tillverkad av hög kvalité eftersom den utsätts för en tuff användning.

Det man skall tänka på i första hand är att se hur mycket en spinningcykel väger och allt över 40 kg är godkänt, och den bör också vara utrustad med stödklaffar så att det inte blir vingligt att träna. Andra mindre viktiga saker är att det bör finnas en vattenflaska som är monterad på cykeln så att det är lätt att dricka under passet, utan att behöva avbryta. Tänk bara på att inte glömma att fylla på vatten.

Skall du välja mellan en träningscykel som passar dig bäst, så får du helt klart en bättre effektivare träning med en spinningcykel, och där kan du även träna som med en motionscykel och sen öka takten och träna mer effektivt. En motionscykel klarar inte av samma påfrestningar och kommer då att gå sönder eftersom den är framtagen för motionsträning. Tänk igenom ditt beslut så kommer du att välja rätt och kolla hos många återförsäljare innan du bestämmer dig, men håll dig borta från lågpriskedjorna därför kvalitén är oftast usel.